Iedereen heeft wel eens vanilla minecraft gespeeld, maar tegenwoordig zijn er ook tal van plugins die je kunt installeren op je server. Deze plugins kunnen een groot verschil maken op je server. Zo kun jij bijvoorbeeld je eigen minigame server maken met behulp van plugins.

In deze tutorial leg ik het je stap voor stap uit.

SpigotMC.org

Stap 1: Download de plugin die jij in je server wilt van spigotmc.org of dev.bukkit.org.
Indien het bestand die jij gedownload hebt een .jar bestand is, Ga dan meteen naar stap 3.

EssentialsX.zip

Stap 2: Kopieer alle jar bestanden die jij in je server wilt naar je bureaublad.

panel.ferox.host

Stap 3: Stop je server en ga naar je Bestandsbeheer.

Plugins

Stap 4: Selecteer het mapje plugins.

Upload plugins

Stap 5: Klik op de upload knop en navigeer in het pop-up venster naar je jar bestanden en wacht tot het upload balkje helemaal groen is.

Controle paneel

Stap 6: Als je dat gedaan hebt kan je teruggaan naar de console pagina en op Start drukken.

Is het niet gelukt of heb je verder nog vragen? Neem dan contact op via een webticket.