Hoe verander je de seed van je minecraft server?

Hoewel een random seed vaak interessant is wil je ook soms een coole seed spelen die je online gevonden hebt, lees verder voor meer uitleg over hoe je dat doet.

Let op: Als je dit doet gaat je oude map verloren, als je die niet wilt verliezen kan je eerst een backup maken.

Minecraft server panel

Stap 1. Zet de server uit met de stop knop en druk op Bestandsbeheer.

Bestandsbeheer

Stap 2. Vink de world mappen aan (als jouw wereld een custom naam heeft kan je die onder server properties en dan level name vinden).

Bestandsbeheer

Stap 3. Druk rechtsboven op Grote acties en dan Verwijder.

Minecraft server panel

Stap 4. Klik nu links in het menu op Server Properties.

Server Properties

Stap 5. Vul hier bij Level seed je seed in.
(Staat dit er niet? kijk dan onderaan dit artikel)

Server Properties

Stap 6. Druk rechtsonder op Save

Console knoppen

Stap 7. Als je dat hebt gedaan kan je terug naar de Console en daar op Start drukken en dan kan je gebruik maken van je nieuwe seed!

Is het niet gelukt of heb je verder nog vragen? Neem dan contact op via een webticket.

Extra: level seed missend:

Bestandsbeheer
Bestandsbeheer

Stap 1. Klik in de Bestandsbeheer op het server.properties bestand.

server.properties bestand
server.properties bestand

Stap 2. Scroll helemaal naar beneden in het bestand.

server.properties bestand
server.properties bestand

Stap 3. Voeg onderaan level-seed=jouwseed toe en vervang jouwseed met jouw seed.

server.properties bestand
server.properties bestand

Stap 4. Sla het bestand op.

Console knoppen
Console knoppen

Stap 5. Start je server weer op via de Console pagina met de Start knop.